donderdag 6 december 2012

Het Grote Spel in volle gang...


Foto: ANP

6 December 2012 in de Telegraaf.

Apple wil productie terughalen naar VS


NEW YORK (AFN) - 
Apple gaat een deel van de productie van zijn Mac-computers terughalen naar de Verenigde Staten. Dat zei topman Tim Cook donderdag in twee aparte interviews, met televisiezender NBC Newsen met het zakenblad Bloomberg Businessweek.
Het gaat om een bepaalde lijn van de Mac-computers die exclusief in de VS zal worden gemaakt. Om welke lijn het gaat en waar de productie plaatsvindt, zei hij niet. Met de beslissing hoopt het bedrijf de Amerikaanse technologieproductie een stimulans te geven.
,,Dit betekent niet dat Apple het zelf gaat doen, maar dat we samenwerken met mensen en dat we ons geld investeren'', zei Cook. Hij zei dat Apple hierin meer dan 100 miljoen dollar investeert. Het waren de eerste interviews die de topman gaf sinds hij de leiding overnam van de vorig jaar overleden Steve Jobs.
Expertise
Gevraagd waarom Apple niet helemaal weggaat uit China zei Cook dat het niet zozeer om de prijs gaat, maar om de expertise. ,,Er zijn vaardigheden met betrekking tot productie die verdwenen zijn uit de VS.'' Apple wil met zijn plan een bijdrage leveren aan het terughalen van deze expertise.
Het aandeel Apple schommelde donderdag op Wall Street rond een vlakke stand van ongeveer 538 dollar, nadat het woensdag 6,4 procent omlaag ging. Sinds eind september verloor het aandeel al zo'n 170 dollar van zijn waarde. Analisten wijzen onder meer op de toenemende concurrentie op de markt voor tablets.

Het Grote Spel...
Waarom wordt de productie verplaatst?
...
Remember 21-12-12;
The Beginning of a New Era. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten