dinsdag 5 februari 2013

The Vipassana Project: Een Utopische Sleutel?!

Dat het niet goed gaat in de wereld, is inmiddels oud nieuws. De economische teruggang is de schuldige. Door regeringen wordt alles uit de kast gehaald zodat de economie verbetert. Maar is dat het antwoord?

Als we afstand nemen, zien we namelijk dat de economische terugval wordt veroorzaakt door schaarste aan de bron.
Honderd jaar geleden was er plenty aardolie; in veel landen lag het zelfs aan de oppervlakte. Maar inmiddels pompen wij het “zwarte goud” van 1,500 meter diepte, onttrekken wij het met veel moeite uit teerzanden. En binnenkort zelfs van onder de Noordpool. Het wordt steeds moeilijker… En dat geldt voor veel delfstoffen.

Dát is de reden van de economische terugval! Het is een structureel probleem! En daarnaast groeit de wereldbevolking exponentieel, waardoor de vraag toeneemt! Twee lijnen die iedere dag verder uit elkaar groeien; iedere dag ca. 300,000 meer mensen op aarde, en iedere dag minder te plunderen.

Wij leven hier al zo’n 300,000 jaar op Aarde, en wij danken ons bestaansrecht omdat wij kunnen denken. Het is dan ook hoog tijd dat wij evolueren; anders gaan denken. 
Before it is too late.

Back to the drawing board!

De kans dat er in het heelal andere planeten zijn waar leven voorkomt, is 99,99%, maar de kans dat er op die planeten sprake is van economie, is nagenoeg 0%!


Hoe kan het anders?!


’The Vipassana Project’ lijkt in eerste instantie misschien bizar, onrealistisch en onhaalbaar, maar als je er beter over nadenkt, kan het dé sleutel zijn naar een positieve toekomst!


‘The Vipassana Project’ heeft als doel een ‘pilot’ samenleving te creëren van ca. 100,000 mensen die in volledige vrijheid en overvloed leven. Zonder geld, zelfs zonder ruilhandel. En zonder ecologische footprint. Met slechts één leefregel: Respect.
Een plek waar de schoonheid van ons bestaan centraal staat! En met het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau, in ieder opzicht! Alle ingredienten om een Utopie te worden genoemd. Met een inspirerende uitstraling naar de rest van de wereld!


En het is haalbaar! Want geld maakt in deze wereld alles mogelijk!

The Vipassana Project is geïnspireerd op ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’.


  • Publieksjury Gouden Meeuw Literatuurprijs; ‘Dit boek laat de ontdekking van een andere weg zien’.
  • Het AD: ‘boek daagt lezer uit buiten de ‘normale’ kaders te denken’.
  • En onlangs schreef een lezeres in haar recensie: ‘De inhoud van dit boek is een onewayticket te Paradise’.
Het is een ‘licht en luchtig’ geschreven, boeiend, verslavend, en soms hilarisch verhaal, dat iets moois met je doet; het daagt je uit buiten de ‘normale’ kaders te denken!
Lees de honderden recensies; veel lezers schreeuwen het van de daken!

Bij het grote publiek is ‘De Nacht dat de Sterren Dansten’ echter nog vrijwel onbekend, omdat het geen ISBN heeft! Het boek is dus niet verkrijgbaar in de (online) boekhandel!


Het is de bedoeling dat het boek in zoveel mogelijk talen/landen verkrijgbaar zal zijn, en dat alle bestellingen via de website geplaatst worden, met per land een distributeur die voor de logistieke afhandeling zorgt. Het kan! De Engelse vertaling is inmiddels ready to print!
En doordat de hele keten (uitgever – CB- boekverkoper) is verwijderd, is de marge ‘aanzienlijk’, waardoor The Vipassana Project werkelijkheid kan worden, als het boek zich verspreidt!

Alle grote veranderingen zijn klein begonnen. 
Help to make a change!

Wij worden geboren als vogels in een kooitje. De kaders van ons denken zijn als de tralies van het kooitje.
De tralies/kaders voelen bekend, en geven ons een schijnbare bescherming, maar tegelijkertijd vormen die kaders onze bedreiging.


Zoals A. Einstein zei; Het Ware inzicht komt voort uit het denken buiten de gebaande paden. Geen enkel probleem kan worden opgelost op hetzelfde bewustzijnsniveau waarop het is ontstaan/bedacht. Het niveau van de oplossing verschilt altijd met het niveau van het probleem.

Let us try to make a change!
After all; it’s up to us!


Ik hoop dat je meehelpt het nieuws te verspreiden...


P/C   

    

     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten