vrijdag 18 september 2015

Het vluchtelingenprobleem.. Food for Thought.


Het vluchtelingen probleem kan je vanuit meerdere perspectieven benaderen.
Je kunt het zien als een moslim tsunami of je kunt je uiteraard ook verplaatsen in de schoenen van de vluchteling.

Direct na mijn studie ben ik naar buitenland vertrokken en gedurende 20 jaar heb ik in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt. In Egypte woonde ik twee jaar.
Mijn ogen werden geopend toen ik na een periode van 10 jaar weer terugkwam in Egypte, dat was rond 2,000. Na afloop van dat bezoek voorspelde ik deze vluchtelingenstroom. Ik woonde toentertijd op Cyprus.

Waarom voorspelde ik het? Ik ben geen Einstein, volgens mij zou ieder mens het hebben gezien. In 1984 was Egypte arm, erg arm, en het was een mensenmassa; 40 miljoen. 10 kinderen per gezin was heel gewoon.
Toen ik tien jaar later terugkwam was de situatie onbeschrijflijk verslechterd; de bevolking was toegenomen met ruim 10 miljoen mensen, mensen sliepen in portieken.  Maar hun voortplantingsdrift ging onveranderd door...
Vandaar dat ik toen al concludeerde dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn, voordat dit zou gebeuren. De situatie Syrië heeft het proces versneld...

Volgens mij is er slechts één werkelijke, structurele oplossing van dit probleem. Bewustwording.

Food for thought... 

De Nacht dat de Sterren Dansten is een bewustwordingsroman. 

Een recensie: 'Al met al een regelrechte aanrader, dit boek! Want als we allemaal ‘Anders gaan denken’ worden alle misstanden die onze maatschappij nu nog in z’n greep lijken te houden – zoals ongelijkheid, machtsmisbruik en eigenbelang - binnen afzienbare tijd opgelost en overbodig’.

Of bekijk deze lezersvlog op YouTube

 Verras jezelf, bezoek de website: www.vipassanaweb.nl 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten